
عنوان پایان نامه: اثر مواد اوليه بر نپ و گوريدگي در سطح نخ پنبه اي
قالب فایل: PDF
تعداد صفحات: 94 صفحه
چکیده:
يكي از عوامل هم و موثر در كيفيت نخ و پارچه پنبه اي نپ مي باشد كه ممكن است بواسطه نارس بودن الياف مصرفي يا فرآيند ريسندگي ايجاد گردد و اصولا در ماشين كاردينگ نپ موجود در الياف به مقدار قابل ملاحظه اي كاهش مي يابد ولي به هر حال نپ موجود در الياف بواسطه نارس بودن يا فرآ ي ند ريسندگي ، يكي از مشكلات نخ مي باشد كه ممكن است در پارچه باقيمانده يا بتدريج هنگام فرآيند بافندگي يا پس از آن از پارچه جدا شود كه نا مطلوب مي باشد .
تحقيق حاضر يك مطالعه موردي براي نپ مخلوط پنبه ايران و ازبك (ازبكستان) مي باشد در اين تحقيق از مخلوط 10 % پنبه درجه 1و 2 سفيد بجنورد و 90 % دو نوع پنبه ازبك استفاده شده است. نخ رينگ متراكم نمرات 10، 20 و 30 انگليسي با تاب هاي 400، 620 و 815 تاب در متر و همچنين نخ با نمره 10 با تابهاي 500 و 600 تاب در متر تهيه شد تا اثر نمره و تاب در جدا شدن نپ از نخ بواسطه سايش مطالعه شود . رسيدگي الياف در مواد اوليه و نپ جدا شده از نخ بواسطه عمليات مكانيكي توسط ميكروسكوپ پروژكتينا بررسي شد . همچنين استحكام ، ازدياد طول و تاب و پرز نخ نيز اندازه گيري گرديد .
نتايج آزمايشات نشان داد كه نپ ريزش شده از نخ توسط عمليات مكانيكي (ساي ش) بيشتر از نوع براق بوده و با افزايش نمره نخ مقدار نپ براق افزايش مي يابد و با افزايش تاب نخ تعداد نپ براق كاهش يافته و الياف نارس تشكيل دهنده اين نپ ها در الياف ازبك بيشتر از الياف ايران بود ،نپهاي جدا شده از نخ با سايش آن از نظر الياف نارس و نيم رس به الياف ازبك نزديكتر بود . لذا در انتخاب نوع مواد اوليه بايد دقت بيشتري نمود .
* برای دریافت فهرست مطالب پایان نامه (با حجم بسیار کم) اینجا کلیک کنید.